Proppen gick

Nu har vi precis kommit ut från bastun. Eller vi fick snarare inte basta längre för proppen gick så hela nedervåningen blev helt svart. Nu när det är mörkt ute så ser man inte mycket heller så det var bara att försöka hitta ficklampor. Nu har allt löst sig igen och Krippe var ute och böt propp så nu lyser det igen.

Fixade även min klänniung idag och har kommit rätt långt. Det enda som återstår är lite småsaker som måste sys för hand och ska även fålla klänningen i nederkant så den blir jämn och fin. Är lite tveksam till om jag ska ha den på nyår. Den blev inte riktigt som jag tänkt mig och är inte helt nöjd med den. Men man kanske vänjer sig. Den är som sagt inte helt färdig så den kanske blir fin när den är klar. Småsaker kan göra mycket. Ska köpa en annan klänning ifall att denna inte blir bra så jag har en back-up plan.

Nu ska jag dricka en kopp te som min sötnos har gjort åt mig, sen ska vi sätta oss framför tv:n. Man blir rätt utmattad av att basta. Nu hoppas jag bara att förkylningen försvinner, den känns bättre nu iallafall.

Basta ut alla onda bakterier

Nu har jag och krippe varit på en låååång promenad. Vi gick först ner till centrum då krippe skulle köpa hårvax och en massa annat men det fanns inget bra hårvax där så vi fick gå till ica solbo där rätt vax fanns. Vet inte vad det är för skillnad på alla olika sorters vax men skillnad fanns det iallafall. Visst, vissa är ju bättre än andra men så är det ju med alla produkter. Aja, här babblar jag på om hårvax. Ikväll ska jag och krippe basta hade vi tänkt. Båda är förkylda så vi tänkte svettas ut alla onda bakterier ur kroppen så att vi förhoppningsvis blir friska.

Home again!

Nu är jag hemma efter att ha jobbat. Eller har vart hemma ett tag nu. Fick sluta jobbet redan vid 5 istället för 8 eftersom vi var lite överbemannade. Så det var skönt. Man hinner göra lite mer saker hemma när man slutar tidigt. Bl.a ha en trevlig middag tillsammans med min familj. Plus att jag ar gått och blivit förkyld så det passade perfekt att sluta lite tidigare.

Nu hade jag tänkt att fortsätta på min klänning, förhoppningsvis blir den klar idag så ni kanske får se den redan ikväll.

Godnatt

Godnatt på er alla. Nu ska jag gå och sova. Ska upp tidigt imorgon och jobba 11-20.

Söderling förlorade förresten, tråkigt nog. Men det var en väldigt jämn match kan jag säga. Så det var mycket nära att han kunde vunnit också. Men han vann ju iallafall rankningen där han blivit rankad 8. Nu är han på delad 3:e plats. Inte illa det.

Godnatt

Public Enemies

Har precis kollat klart på filmen Public Enemies. Den var rätt bra, handlingen var bra men tycker att det var rätt mycket skjutande för min del.
Just nu sitter vi och kollar när Robin Söderling spelar tennismatchen. Brukar inte vara speciellt intresserad men när det är stora turneringar och någon svensk med som är bra så blir det roligt. Jag är ju rätt sportig i grunden eftersom jag tidigare spelat hanboll i 12 år så man har ju lite tävningsanamma. GO Sverige. Ska tillbaka till tv:n nu. Just nu är det rätt jämt och spännande.

Mysig filmkväll och släktträff

Sitter och väntar på Fia och Oliver, de kommer vilken minut som helst. Vi ska ha filmkväll och se filmen Public Enemies. Har hört att den ska vara väldigt bra och pappa rekomenderade den starkt.
Släkten var hemma hos mig idag, vi skulle fira min syster som blev 16 år idag. Så det var trevligt att träffa dem. Men nu är jag jättetrött. Var ju ute igår och firade Stefan så vi var väl hemma runt 3. Det är inte så sent men vi började med middag redan vid 6 så det kändes som klockan var jättemycket. Sen var det upp tidigt idag eftersom släkten skulle komma redan vid 2. Och då var man lite halvseg.

Nu ska jag förbereda lite för kvällen och umgår med krippe som har överskottsenergi. Får ta ut honom på en promenad eller skicka ut han på en spingtur.

Vill bara säga GRATTIS till min syster än en gång.

Middag och utgång

Nu är jag utvilad efter en lång dag igår. Hade inte tid att blogga då så jag skriver allt nu istället. Gick upp vid halv 7 och skulle skjutsa pappa till jobbet. Kom hem igen vid halv 8 och runt 8 åkte jag iväg och köpte frallor som jag och krippe kunde käka till frukost. Han var så söt igår och följde med när jag skulle skjutsa pappa till jobbet. Det trodde jag aldrig men han följde med. Efter det tog vi en lång frukost och sen åkte vi hem till Krippe och fixade klart lite grejer här. Eller han gjorde det medans jag sov. Runt 3 var det dags att åka in till Södertälje igen för ett ärende och sen hem igen. Kom hem och åt middag och tog det lugnt. Sydde lite på min klänning och halvsov lite i soffan tills det var dags att hämta pappa igen vid 9. När jag änligen var hemma igen så åkte jag iväg till krippe igen och då fick jag sova. Och självklart blev man pigg då, men somnade runt 12 och då kunde ingen väcka mig.

Idag har jag vart nere i centrum bara och köpt lite småsaker. Bl.a. strumpbyxor eftersom det är hål i alla mina andra. Konstigt nog. Fattar inte hur jag lyckas få hål på dem men lyckas gör jag. Köpte även några paddar som man stoppar i skorna så att man inte får lika ont i fötterna av att gå i höga klackar. Får de ikväll om de funkar.

Snart ska jag gå och duscha. Runt 6 tiden ska vi till Stefan och fira honom. Vi börjar med middag och sedan blir det utgång. Kommer ha trevligt. Det var länge sen alla följde med ut och enda chansen att alla förljer med ut när när någon fyller år. Lets Party :)

Pengar :)

Löning idag. Lite sent att komma på det nu men det är löning hela dagn så det spelar ingen roll :) Det är så skönt för har verkligen inte haft pengar på ett tag. Eller pengar har jag haft men det har bara vart någon hundralapp hit och dit och det kan man inte göra eller köpa mycket för. Så jag är glad att jag har fått pengar på nytt. Lite småsurt är det ändå för nästan hela lönen kommer gå åt till julklappar. Men ska försöka inhandla något fint till mig själv också.

3 timmar till Ikea och tillbaka

Har precis kommit hem från Ikea. Krippe skulle köpa en massa saker till badrummet så vi åkte dit och köpte allt han behövde. Det som var mest störigt vara att det tog en timme dit med bussen och en timme hem. Vi var väl där i kanske en timme också. Men 2 timmar fram och tillbaka var inte nice. Särskillt inte när man vet att det tar ca 20 min med bil. Men vad gör man inte. Här sitter jag och klagar på bussen, ska sluta med det.

Nu är Krippe iväg och köper skruv, jag orkade inte följa med. Det ligger inte så långt härifrån så det kändes lite onödigt att följa med. Efter det ska vi väl försöka skruva upp allt på väggarna. När vi är klara med allt ska vi röra på oss hem till mig. Ska försöka hinna sy lite på min klänning också så även jag får lite gjort.
Ska upp vid halv 7 imorgon bitti och skjutsa pappa till jobbet. Inte så roligt men han brukar skjutsa mig överallt så jag känner att jag är skyldig honom det.


Pepparkaksstad

Här kommer min pepparkaksstad som jag lovade att lägga in igår. Den är lite sned men det ska inte bli helt perfekt när man gör den från grunden. Gubbarna blev även lite brända för jag glömde bort att dem låg i ugnen.

                 

Flyttlådor, kläder, damm. Men kul är det

I lördags hade jag en jätte mysig väll med min väninna Fia. Hon kom till mig runt halv 8 och då åt vi en god middag tillsammans med min syster. Sen satt vi och pratade och pratade. Gick upp till Oliver en snabbis och sen gick vi på promenad och pratade ännu mer. Runt 01.00 åkte vi och hämtade mamma och pappa från en fest som de var på och när vi kom hem gjorde vi oss redo för att sova. Men vi somnade inte förns 03.00 för att vi låg och pratade. Vi kom på nya saker att prata om hela tiden så man kunde inte få stopp på oss. Men vi hade ju inte setts på länge, eller setts hade vi men inte varit med varandra själva utan våra pojkvänner.
Skulle upp tidigt igår för att jag jobbade så man fick ju ta det att man var trött. Men det var det värt.

Just nu sitter jag hemma hos Krippe, han flyttade hem från Linköping igår så hela kvällen/natten igår ägnade vi åt att packa upp alla hans saker. Håller även på att paka upp nu och resna ut hans pappas gamla saker så Krippe får lite utrymme för sina saker och kläder.

Jag ska även försöka hinna med att baka pepparkashus. Sen 2 år tillbaka har jag designat mina egna pepparkakshus så man måste göra det från grunden. Det tar ett tag men det är mycket roligare än att köpa färdiga delar och bara sätta ihop. Resultatet blir lite speciellare. Detta år kommer det bli en liten pepparkaksstad med en massa små hus. Kommer lägga in bilder på det när det är klart.

Nu ska jag fortsätta att hjälpa Krippe med hans saker. Håller för tillfället på med hans garderob som är en liten Walk-in-closet. Är lite avundsjuk för det är något jag länge drömt om att ha. Men ska sno en hylla där inne så jag kan säga att jag har en jag med :)


Tjejkväll :D

Har jobbat hela förmiddagen, kom hem för drygt en timme sen. Fick sluta lite tidigare så jag blev glad av det. Alltid skönt att komma hem tidigare än väntat.

Ikväll kommer min vännina Fia hit på en sleepover tjejkväll.. Ska bli kul för vi har inte riktigt haft tid att vara med varandra själva på sista tiden. Ska bli kul att få snacka av sig lite om vad som har hänt, snacka skit helt enkelt. Kolla på många filmer och käka en massa godis.
Har lovat att skjutsa och hämta mamma och pappa från en fest som de ska på ikväll så det känns bättre att ha någon som kan vara uppe med en för man vet aldrig hur sent det kan bli. Visserligen är min syster hemma men hon brukar alltid sitta uppe vid sin dator och snacka med hennes kompisar.

Nu ska jag och syster börja lite smått med min klänning som jag skrev om tidigare. Kommer att lägga in bilder senare på hur den blev..

Puss på er

This is MY Song

Blev jätteglad när jag kollade på idol och Calle sjunger en av mina favoritlåtar. Your Song av Elton John. Jag började nästan gråta när jag hörde att han sjöng den för jag tycker att den är så fin. Varför jag gillar låten så mycket är för att jag älskar filmen Moulin Rouge. Jag skojjar inte när jag säger att jag säkert har sett den 100 gånger. En vecka hade jag Moulin Rouge nojja och såg den nästan varje dag i en hel vecka. Men vad gör man inte när de har så snygga skådespelare och bra musik. Älskar iallafall Your Song..


Ursäka att den inte börjar på en gång. Var den enda som fanns just då jag skrev detta inlägg. Den börjar runt efter 20 sekunder.


Tyget är här

Nu har jag varit och köpt tyg till min nyårsklänning och vill börja med den på en gång. Men ska vänta tills min syster kommer hem för hon kan det där lite mer än vad jag kan. Jag ska inte säga att jag är värdelös men när jag är ivrig för någonting så handlar jag först och tänker sedan. Hon vet även lite mer om vart man ska börja och sånt. Får vänta ett tag till, hon är tyvärr på bio med sina kompisar nu men hon är väl hemma runt 9 så då ska vi ta en titt på det.

Det fanns så mycket tyg där som jag ville köpa och göra fler klänningar av. Men det får nog bli till sommaren då man har mer användning för dem ;)

Klänning efter min vision.

Färgade om mina slingår igår men köpte vanlig hårfärg. Ville ha en sling mössa men de sålde inte det separat på H&M. Tycker inte om att köpa slingfärgen för det är så lite i den så jag köper alltid blekningsfärg och kör med mössa eller slingar för hand. Självklart blir det snyggast resultat med mössa, det blir dock inte ända längst ner till hårbotten, vilket är en liten nackdel. Men slingorna blir mer jämna med mössa. Eftersom jag inte hade någon mössa så gjorde jag en egen av en plastpåse. Det var lika bra som en mössa. Man får bara göra hål innan man sätter den på huvudet och även klippa till den lite. Resultatet blev iallafall bra pch jag är nöjd.

Idag ska jag och mamma åka till Sunbyberg och köpa tyg. Varför just Sunbyberg kanske ni undrar men de ska tydligen ha ett ganska stort utbud till förmånliga priser. Min syster ska hjäpa mig att sy en klänning till nyår som jag har designat. Hon går en sylinje på gymnasiet så hon kan det där, hon har gjort många snygga saker hittils. Jag har försökt att leta efter en klänning väldigt länge nu men aldrig hittat någon som jag vill ha utseendemässigt. Har en vision om hur den ska se ut, så det enklaste är att man syr den själv kom jag på. Då finns det verkligen ingen annan som har den heller. Så idag blir det att jag köper tyg och alla tillbehör, sen får vi se när syrran har tid att sy den. Hoppas på snart.

                

...

Vaknade imorse med en klump i magen men vet inte varför jag är deppig. Jag låg i sängen i säkert en timme och bara tänkte. Har jag beslutat något fel eller spelar det ingen roll hur jag känner för saker och ting. Jag kan styra mina känsor lika lite som alla andra kan styra deras. Ville bara få ut mig det här för är trött att hålla allt inom mig hela tiden.

:S

Jag känner mig så förvirrad just nu :S

Rensa rensa rensa

Idag ska jag fortsätta rensa ut bokhyllan och får förhoppningsvis bort mycket mer än igår. Pappa fick kolla igenom lite grejer och mycket ska upp på vinden så det är skönt. Tycker om att få bort saker man aldrig använder, som bara står och dammar i en hylla. Då kan man lika gärna använda det utrymmet till något annat.

Ska även ner till H&M och köpalite hårfärg. Har en väldigt stor utväxt på mina slingor så jag måste slinga om dem. Måste liva upp det lite. Men det blir nog inte förns vid 6 tiden då jag ska skjutsa ner min syster till hennes träning.


Jag har en idé

Jag tror att jag har kommit på vad jag ska göra på väggen som ser så tom ut i mitt rum. Det finns självhäftande dekorationer på Ikea liknande klättrande blommor som är på bilden nedan. Sådanna skulle vara snygga att försöka sätta upp på väggen. Har haft sådanna förut men när jag möblerade sist så slängde jag dem eftersom jag inte tyckte att dem satt fast så bra. Men har kommit på att jag ska sätta fast dem med tapetklister denna gång. Då kommer dem sitta som berget. Kanske även ska kombinera detta med tavlor eller ett hyllplan som får dem att smälta samman.

Denna självhäftande dekoration kommer som sagt från Ikea och kostar 149:- och då får man 4 st blommor med kvistar som man får bygga upp själv och fästa hur man vill. Finns även i Brun/Beige.

                 

Min träningsform

Gjorde nyss ett test på veckorevyns hemsida om vilken träningsform som passar mig bäst. Detta blev resultatet:

Träna tillsammans med dina vänner!

Du gillar att umgås med dina vänner - så varför inte ta med dem när du tränar? Skaffa dig en eller flera träningskompisar. Vill ni träna gratis är jogging och power walks roligt att göra tillsammans med någon - och när motivationen brister hos någon av er kan den andre vara där och peppa. Vill ni lägga ut en slant har de stora träningskedjorna, till exempel Friskis och Svettis, bra och genomgående träningspass i grupp. Vill ni lägga ut ännu lite mer kan ni investera i ett gymkort!


Detta är exakt vad jag behöver. Jag tycker det är tråkigt att göra saker själv och jag gör aldrig någonting ordentligt när jag är själv. Så nu ska jag ta kontakt med mina kompisar och starta en träningsklubb.

Du kan göra testet här

Rent och fint

Nu är jag klar med allt. Eller tvätten är inte riktigt klar än men det tar ju ett tag att tvätta som ni vet. Jag har ioförsig inte duschat än men ska göra det om en stund. De gick snabbare än vad jag planerade. Fast allt blev inte riktigt vad jag tänkt. Jag skulle försöka rensa ur en bokhylla och en garderob men i bokhyllan lyckades jag bara få en hylla fri och i garderoben har jag inte åstakommit någonting. Hade planerat att garderoben skulle vara tom så att jag kan ställa in alla mina skor där så att de slipper ligga i en påse, för det mår dem inte bra av i längden. Men min bror har fortfarande kvar en massa skit här sen han flyttade och han lär ju inte hämta det heller så jag får försöka komma på en lösning till hur vi ska få bort det.

I ett tidigare inlägg skrev jag om att jag skulle komma på hur jag skulle få fint i mitt rum. Har fortfarande inte kommit på en lösning till det och det är verkligen svårt att komma på något. Jag har kollat igenom hela Ikea katalogen och hittat lite småsaker. Jag skulle vilja börja om från grunden. Måla om väggarna och tapetsera och bara byta ut all min inredning. Släng det gamla och in med det nya. Det skulle göra saken mycket enklare. Men som sagt, det är inte billigt och det är lite onödigt eftersom jag kanske ska flytta snart.

Mycket att stå i

Idag har jag mycket att stå i. Jag ska bl.a.
Städa och damma
Tvätta
Rensa en bokhylla och en garderob
Duscha och måla naglarna

Jag ska även försöka hinna kolla på en massa program som jag har missat. Jag älskar att man kan se de flesta programmen på internet nu förtiden. Man känner sig inte fast vid tider och om jag jobbar sent så behöver jag inte oroa mig för att jag ska missa nått som jag verkligen vill se. Och även om det går två program samtidigt. Just nu har jag en väldig stor lista på program som jag ska se och det kräver nog en vecka om jag ska hinna se klart alla. Jag får helt enkelt prioriera bort några.

Var nyss inne Räddajulen och röstade på min favotit i Alladinasken. Gör det du med. Tyvärr kommer nog inte den äckliga körsbär i likör försvinna för den ligge på 3.e plats. Lite förvånadsvärd för jag vet bara en som tycker om den och det är min farmor.

Hur man kommer ur den onda cirkeln

Lovade ju att skriva om det jag läste i metro igår. Så här kommer det.

Det hela handlade om att man ska tänka rätt och positivt. Och den ondacirkeln kan övervinnas av mental träning och med det menas det att man helt enkelt ska tänka i rätt banor. För om man tänker negativt hela tiden så blir man ju negativt påverkad. Så detta inlägg kommer hjälpa dig lite på traven att tänka i rätt banor så att man slipper hamna i vinterdeprisionerna.

De tog upp tre övningar som jag tyckte var väldigt bra och jag kommer själv att börja med dem.
Den första är att man ska vara tacksam, att man ska ta sig några minuter varje kväll och tänka ut tre saker som man är tacksam över, som gjort dig glad under dagen. Det står att man ska skriva ner dem men jag tycker att det räcker att tänka ut dem.
Den andra övningen är att man ska skriva ner sina mål. Om man inte är redo att skriva ner dem på papper så är man inte redo för en förändring. Se till att ditt mål är tisbestämt, greppbart och mätbart.
Den tredje och sista övningen är att man ska förbereda sig för fallgropar. Man ska helt enkelt ha en plan för vad man ska göra om någonting inte går som man tänkt sig. Tänk på vad du kan lära dig, hur det kändes och hur du kan förhindra att det händer igen.

Den andra övningen fastnade jag direkt för. Jag har så många mål jag vill uppnå men jag vet själv att jag inte kan göra allt samtidigt, och jag velar fram och tillbaka. Så någon av de närmsta dagarna ska jag skriva ner alla mina mål och försöka lista dem och sätta tidsbestämmelser för dem. Jag tror att det hjälper mig en bra bit på vägen och jag kan nog på det sättet lista ut vad jag vill jobba med i framtiden.

Hoppas detta är en hjälp på traven för er som kanske är på väg att hamna i den onda cirkeln.

Händelserik dag

Idag händer det mycket grejer och mycket som jag ser fram emot. Ska nämligen vara med Fia alldeles strax, efter att jag har klätt på mig. Ska hjälpa henne med ett ärende. Därefter ska jag jobba i 3,5 timme från 13.30-17.00. Varför det är så kort pass är för att jag behövdes extra under den tiden. Efter jobbet ska jag umgås med min bästa väninna Fia igen. Vet dock inte vad vi ska hitta på då men det lär ju bli någon promenad och en massa prat.

Senare ikväll ska jag även skriva ett inlägg om höstens onda cirklar och hur man får dem på rätt spår, som jag läste i Metro igår. Missa inte det för det är verkligen nått som kommer att få en att må bra nu under hösten mörka dystra dagar.

Puss sålänge..

Morgon

Godmorgon! idag händer inte så mycket mer än att jag ska jobba 16-21.30. Innan det blir det kanske att jag är med fia eftersom hon är ensam hemma hos oliver hela dagen. Nu ska jag och krippe äta lite frukost. Hörs kanske senare

Usch damm!

Nu har vi röjt och röjt och oj vad mycket damm det var under alla saker. Men när rummet nästan var tomt så var det lätt att dammsuga. Just nu sitter vi och gör ingenting. Ska kanske ha filmkväll med fia och oliver. Väntar bara på att de ska höra av sig. Om det blir av så åker vi nog förbi affären och köper lite grönsaker och dipp och har som snacks under filmen. Sen återstår det bara att se vilken film det blir. Ha en trevlig kväll :)

Dålig

Har varit jätte dålig på att uppdatera bloggen men har faktist inte haft så mycket tid. Igår jobbade jag i 10 timmar och var inte hemma fören 22.30. Eller hem kom jag inte, jag kom till krippes pappa. När jag kom dit så fick jag sushi som de hade gjort. Jättegott var det. När jag var färdigduschad och klar så var det bara för mig att ta det lugnt och kolla på tv. Somnade framför den som vanligt. Idag ska jag och krippe röja lite i hans rum. Kanske inte har tagit upp det tidigare men han ska flytta hem igen och numera bo hos hans pappa. Så idag blir det till att städa och fixa.

Mönster och magi

Har nyss kollat på Stockholm-Arlanda, programmet var lika roligt som vanligt och nu längtar man bara ännu mer bort till ett varmare land. Tidigare var jag och krippe på Hornbach och kollade på tapeter till hans rum och vi hittade en grymt snygg tapet med "medaljong" mönster i grå, silver och beiga toner. Den kommer passa bra in med hans möbler som han har. Nu ska vi kolla på Mulan eftersom det inte finns något roligare på tv. Sen blir det duschen och sängen för mig för imorgon ska jag jobba.

100 inlägg

Nu har jag kommit upp i att skriva 100 inlägg, det måste firas. Eller kanske inte, vet att det är lite så jag måste skärpa mig på den delen. Måste ta tag i detta nu och skriva några fler inlägg. Skulle vara bättre om jag hade en egen dator som jag kan ta med mig överallt, som inte är allt för stor men inte för liten heller.

Sitter och väntar på att krippe ska ringa, sen ska vi åka iväg och kolla på tapeter och färg som krippe kan tänkas ha i sitt rum. Om vi nu hinner, de stänger kl 20.00.

Puss på er

Fördriva tiden

Ligger i sängen och väntar på att sötnosen ska vakna men det lär ju dröja ett tag till. Så jag får ligga här med hans ipod och fördriva tiden. Ska försöka komma på någonting som vi kan göra idag för våra två senaste dagar har bestått av att göra ingenting och det börjar bli lite väl tjatigt. Kanske blir ett stadsbesök, en promenad i någon park. Vi får helt enkelt se hur der blir.

4 timmar lång dag

Ny uttråkad dag. Vaknade runt 12 och insåg att det bara skulle vara ljust i 4 timmar till och nu återstår det bara 20 min tills det är bäcksvart ute. Det är lite tråkigt för man han ingen lust att vara ute då, men man blir ändå seg av att sitta inne hela tiden. Får se vart dagen blir till. Kanske åker iväg till Ikea och fördriver tiden där. Kanske får lite inspiration till mitt um, vem vet?

Ååhhh!

Kollade nyss igenom posten och såg att vi hade fått hem nya H&M katalogen och usch vad fina kläder det fanns i den. Jag skojjar inte när jag säger att jag nästan hittade mins en sak på varje sida. De var en massa fina klänningar som skulle passa bra nu till jul och framförallt nyår. Vill verkligen beställa hem något men nu måste jag faktist spara till alla julklappar som snart måste inhandlas.

Jag tycker att det är riktigt mysigt att köpa julklappar. Visserligen är det kaos i stan nästan hela december men det är roligt att köpa saker till andra. Och jag älskar att slå in dem i paket, jag blir nästan sur när man köper saker och personalen frågar om det är en julklapp och så slår dem in det i ett paket. Men vill inte vara otrevlig mot dem så när jag kommer hem så öppnar jag dem och slår in dem på mitt sätt. Alla mina paket ser nästan olika ut och jag gillar att exprimentera när jag ska slå in. Vira snöret på olika sätt och mixa med färger. Sån är jag och jag älskar det...

Brainstorma!

Fick precis oväntat besök av Fia och Oliver. Väldigt trevligt :) Fia fick sin present som var en aning försenad då hon fyllde år den 29 Oktober. Presenten bestod av choklad, eftersom hon älskar det. Får se vad som händer ikväll. Kanske umgås med våra kära vänner.

På tal om något helt annat. Jag måste verkligen gör något åt mitt rum. Det ser förjävligt ut och då menar jag inredningen. Skorna ligger i påsar och bara väntar på att få utryme att ställa upp dem någonstans i någon garderob. Och har en hel vägg som ser helt tom ut som jag måste försöka hitta på något till. Försökte hänga upp några tavlor där men det blev inget fint alls. Får försöka brainstorma lite och se vad jag hittar på. Vill ha så många olika stilar så kan inte rktigt bestämma mig för vilken stil jag vill ha.

Vart ligger dem?

Var inne i stan idag med min syster och letade efter en present till pappa på farsdag, det gick väl inte så bra till en början men tillslut hittade vi en bra present som vi tror han kommer att älska och få bra användning för.
Skulle även kolla på saker till att göra egna smycken och var säker på att det fanns en sådan affär i Gallerian men när vi kom dit så hade de öppnat en ny affär på det stället så det var lite förvånande. Gick även mot gamla stan då mamma sagt att det skulle finnas en pärlbutik där, men det fanns det ju inte heller. Så vi åkte mot Stockholm Södra då syrran var säker på att det skulle finnas en pärlbutik. Och tror ni den fanns?... Nej det gjorde den inte. Någon som vet var dem ligger? eller har alla gått i konkurs..
Nästa gång ska jag nog kolla upp vart dem ligger (om dem nu finns) innan jag åker in till stan. Blev lite besviken faktist.

Snö



Kollade nyss ut genom fönstret och det SNÖAR.



Vaccinera mig eller inte?

Jag är väldigt tveksam till om jag vill ta vaccinet mot svininfluensan eller inte. Folk som har haft den verkar ju inte ha lidit mer än dem som har tagit sprutan. Oavsett om jag får svininfluensan eller tar vaccinet så kommer man ändå drabbas av samma symptomer som feber och sådant. Plus att jag nu läst tre inlägg som folk inom vården har skrivit, och de tänker inte ta den. Så jag velar fram och tillbaka, jag vet ju inte hur jag kommer att reagera mot sprutan fören jag har tagit den så på den biten känner jag mig väldigt osäker. Jag vet inte riktigt vad jag tror på heller, många som har tagit sprutan säger att de bara fått ont i armen ett tag efter men nu snackas det väligt mycket om att det kan vara farligt 20-30 år fram i tiden. Jag vill nog vänta ett tag till, jag tycker inte att ett vaccin ska ge en feber för inget annat vaccin har gjort det.


Make-up artist

Jag har hittat en jättebra utbildning nu som make-up artist. Tycker den verkar hur rolig som helst och jobben är varierande, vilket kommer göra det extra kul att gå till jobbet för att man inte kan framställa sig hur dagen kommer att se ut.
Det enda problemet är att utbildningen kostar närmare 40 000 kr och visst man kan låna dessa pengar och CSN stödjer nog med det lånet, men lånade pengar måste också betalas tillbaka. Detta betyder att man måste ha ett jobb efter utbildningen för att kunna betala tillbaka lånet. Det kan gå bra men det kan även gå dåligt på jobbfronten.
Men detta är verkligen någonting jag kan tänkas jobba med i framtiden så dessa pengar kanske är värt det. Om ni känner att detta yrket är någonting för er eller om ni bara vill veta mer om utbildningen och dess innehåll så gå in på www.makeupinstitute.com


Tandläkaren imorgon

Är fortfarande lite förkyld och har blödit näsblod stup i kvarten under hela min förkylning och tur nog så har jag klarat mig idag och hoppas på att det ska vara slut på det för det är as jobbigt.

Imorgon ska jag till tandläkaren så då vill man ju inte blöda näsblod i första taget. Ska upp tidigt för har tid redan klockan 09.15 imorgon bitti. Har inte gått upp tidigt på jättelänge så det kommer vara rätt segt men får gå hem och sova efter det om jag är trött. Annars ska jag se filmen The proposal som vi fick hem på posten för några dagar sen. Har hört att den ska vara jättebra så ser fram emot att se den och jag har höga förväntningar.

L.A. Candy

Tidigare idag läste jag ut den omtalade boken L.A. Candy som var en av de bästa böckerna jag har läst på länge. Den är på engelska som är perfekt för mig som vill bli bättre på engelska. Men den var rätt lättläst så det var inga problem alls. Det enda jobbiga var alla förkortningar på ord som man inte riktigt vet vad betydelsen är, men får väl försöka leta upp det. Den slutade väldigt jobbigt och det krävs nästan en uppföljare och jag hoppas verkligen på att det blir en uppföljare. Det handlar helt enkelt om livet i realityserien The hills som går på MTV, Kanal 6 i Sverige tror jag.

" Los Angeles is all about the sweet life, hot clubs, cute guys, designer... everything. Nineteen-year-old Jane Roberts can't wait to start living it up. She may be in L.A. for an internship, but Jane plans to play as hard as she works, and has enlisted her BFF Scarlett to join in the fun.
When Jane and Scarlett are approached by a producer who wants them to be on his new series, a reality version of Sex and the City, they can hardly belive their luck. Their own show? Yes, please!
Soon Jane is TV's hottest star. Fame brings more than she ever imagined possible for a girl from Santa Barbara - free designer clothes, the choicest tables at the most exclusive clubs, invites to Hollywood premieres - and she's lapping up the VIP treatment whit her eclectic entourange of new pals. But those same friends who are always up for a wild night are also out for a piece of Jane's spotlight.
In a city filled whit people chasing after their dreams, it's not long before Jane wakes up to the reality that everyone wants something from her, and nothing is what it seems to be."


Spännande va? Jag säger bara Läs den. Den finns att köpa här

                     

I´ve got them

Igår var jag på jakt efter ett par stövlar och gick in i alla skoaffärer som finns i Linköping, och jag hittade ett par riktigt snygga stövlar. Det vart ett par bruna knähöga stövlar. Är riktigt nöjd med dem. Lägger in bilder på dem lite senare.

Igår hade jag och krippe en mysdag med en varmt bubbelbad och massa filmer med chips och godis. Helmys.

RSS 2.0