Tema?

Jag har länge funderat på vilket tema jag ska ha på min blogg men har ännu inte kommit på något. Jag har några förslag men var och en har sina nackdelar.
Mode : Jag älskar kläder och mode men känner mig inte riktigt som en modegud, som följer modet till punkt och pricka. Det är en av anledningarna varför jag inte har valt att skriva om det plus att så många redan har det.
Resor : Älskar även resor och äventyr men reser inte så mycket eftersom pengarna inte räcker till. Men drömmer mig gärna bort till olika resemål som jag vill åka till.
Kändisar : det ligger väl sist på listan. Tycker om att läsa om dem i tidningar, som inte alltid är sanna, men det är ändå ett nöje att läsa om dem.

Just nu skriver jag lite vad jag vill skriva om, det som händer i mitt liv just nu och saker jag gillar. Så jag fortsätter nog med det, temat blir mitt liv som är en blandning av allt jag tidigare nämnt ;)

Beslutsångest!

Ibland kan man ha värsta I-lands problemen som är rätt tragiska. Och dessa är när man ska välja kläder till vissa tillställningar. Det problemet jag och min väninna har är att välja kläder till Jonas födelsedagsfest. När man till slut har bestämt sig vad man ska ha för kläder så kommer ett till problem. Vilka skor man ska ha till. Och sen även ett till, ska man ha smycken eller inte?.. Vet att detta är sjukt töntigt men så ser det ut för mig och Fia varje gång vi ska gå ut. Men resultatet blir bra så detta kanske är positivt ändå.. 

Sveriges kreaturer

Denna lilla varelse såg jag och Krippe när jag var i Linköping senast. Har aldrig sett något liknande, det är någon larv av något slag. Den ser verkligen inte ut att höra hemma i Sverige. Måste säga att den var rätt söt och väldigt unik.


Ny dag, nya möjligheter

Vaknade runt 6 imorse av att det spöregnade och det var sjukt svårt att somna om för att regnet slog så mycket mot mitt fönsterräcke, som är gjord av plåt. Ni kan ju avgöra själv hur det låter.. Men men nu är det en ny dag fulla av nya möjligheter. Fast min dag lär ju se ut som vanligt..
Nu är det bara 4 dagar kvar tills min sötnos kommer hem och 4 dagar kvar tills vi ska fira Jonas, kanske ska bestämma vad jag ska ha på mig på hans middag. Vi får se hur det blir..


Konstiga rutiner!

Det är en sak jag tycker är väldigt konstig.. När man har sovmorgon så vaknar man tidigt men så fort man har ställt klockan och ska gå upp så är man helt plötsligt jättetrött fastän klockan är lika mycket som den var när man vaknade av sig själv..
Detta händer mig hela tiden, hela veckan har jag vaknat runt 9-10 och imorse då jag ställde klockan på 09.00 så var det en pina att gå upp. Någon som kan förklara varför det blir så? det kan ju inte vara att kroppen känner av att man ställt klockan eller inte. Tycker i allafall att det är väldigt konstigt.

En långsam kväll

Somnade kring 02.00 igår, det var lite sjukt för när jag kom hem från jobbet igår vid 20.00 så var jag helt slut. Men efter mat och sådant blev jag bara piggare och piggare tills jag nästan tvingade mig i säng. Det blev aldrig någon utgång igår vilket jag tyckte var väldigt skönt eftersom mina fötter värkte efter att ha stått i ca 9 timmar, men på ett annat sätt var det lite tråkigt. Det skulle vara kul att komma ut och dansa lite och komma ut lite bland folk efter denna tråkiga vecka som jag tillbringat hemma framför datorn och tv:n. Och framförallt att umgås med min bäste vän Fia för lite sjuka "Fia och Pärtan stunder" :).. Vi får helt enkelt ta och göra det någon annan gång, förhoppningsvis snart.

Dagen har väl annars sett ut som vanligt, vaknade imorse av att klockan ringde kl 10.00 och insåg hur skönt det var att ligga i sängen under ett varmt täcke. Men var tvungen att gå upp eftersom jag skulle jobba extra i 3 timmar. Efter det har tiden bara runnit iväg fram tills nu. Jag fattar inte varför tiden ska gå så sakta så fort klockan har slagit 21.00. Det finns inget mer att de fram emot, förutom att sova då men det är det lite för tidigt för. Men den är nästan för mycket att ringa någon för att hitta på något, om det förståss inte är förbestämt att man ska ha filmkväll eller gå på krogen eller något liknande. Så är det i allafall för mig. Fast skulle inte tacka nej om någon ringde och frågade ;)
Ska väl ta och terrorisera syrran lite och se om hon har lust att umgås lite, sen blir det ett telefonsamtal till pojken ;)

Miss you :(

Det är under en längre tid man inser att man inte kan vara ifrån varandra mer än en vecka. Jag saknar min sötnos sjukt mycket och tanken att jag inte får se honom denna helg är helt overklig.
Hade tänkt att överraska honom på måndag genom att dyka upp helt oväntat eller något i den stilen, för trodde då att jag bara skulle jobba på söndag. Men fick mitt nya schema idag och det visar sig att jag jobbar mån, tis, ons också så det känns ju lite surt. Och det är ingen idé att åka till han på torsdag eftersom han kommer till Stockholm på fredag och det är inte världens billigaste att resa mellan Linköping och Stockholm. Så jag får helt enkelt stå ut en vecka till, hur nu det kommer att gå. Saknar han bara mer och mer för varje minut som går och det är j´vligt tufft. Omständigheterna från att ha bott 100 m ifrån varandra till att bo närmare 20 mil ifrån varandra går inte att beskriva. Detta är inget jag rekomenderar gott folk.

Miss you a lot. Love You hun bun <3


Jobb

Snart är det dags att åka till jobbet. Pappa är snäll och skjutsar mig.. Blir inte mycket till bloggande idag eftersom jag jobbar till 20.00.


God natt

Nu ska jag göra iordning mig för sängen. Ska upp tidigt imorgon för att jobba 11-20, därefter blir det nog utgång, inte riktigt säkert än. Det beror helt på hur trött jag är efter jobbet.

God natt på er alla :)


Torsdag och uttråkad

Käkade nyss middag, det blev pasta carbonara som var hur gott som helst. Vet inte hur kvällen ser ut, har inte kollat i tv tablån än men jag hoppas att det finns något roligt program som man kan se på annars blir det väl att man sitter vid datorn. Kanske till och med hittar nya projekt som jag kan hålla på med i Photoshop.
Någon som har några idéer på vad man kan göra en sådan torsdagkväll?


Vackert

För några dagar sen fick jag all min eftersända post i ett stort kuvert med den här vackra handstilen



Hur gammal kan denna person vara? Jag skulle gissa på 5 år men sen kom jag på att man inte kan jobba som 5 åring så det vart lite fel i tankeställningen då. Visst, man ska inte vara taskig men denna handstil är för taskig.


Photoshop

Laddade ner Photoshop för några dagar sen och nu försöker jag lära mig programmet vilket inte är det lättaste. Men har lärt mig det mesta nu tror jag så har rätt mycket koll. Man kanske inte kan kalla mig proffs men tror nog att jag kommit över nybörjarstadiet i allafall ;)
Fick en uppgift av min kära kompis och relutatet blev riktigt bra om jag får säga det själv. Det tog några timmar men nästa gång går det nog snabbare. Om nån behöver hjälp så fråga mig ;)


Studenten = obeskrivlig!

Längar så himla mycket tillbaka till studenten. Det var nog den bästa dagen i mitt liv, och adrenalinet man hade när man skulle springa ut är obeskrivligt. Alla var glada och energiska. Det sämsta med dagen var att den tog slut så fort. Kommer aldrig glömma den dagen och kommer framförallt aldrig glömma vilka känslor jag hade. Jag var hur glad som helst och det kom nog även några glädjetårar. Om jag någonsin skulle få göra om denna dag så skulle jag aldrig säga nej. Studentdagen är helt enkelt oberskrivlig.

 
 


Ny design :)

Vad tycks om min nya design?.. klagade rätt mycket på att ingenting fungerade, problemet var inte bloggen utan datorn. Hur löser man då problemet?..... Man byter dator och då fungerar det riktigt bra faktist.


Vad gör jag för fel?

Jag vet Att min blogg ser förjävlig ut, precis så som jag Inte vill Att den ska se ut. Man Kan inte Göra Någonting åt det för Varje gång jag gör nått så säger den Att det är Ett fel i kodmallarna. Behöver Inte ens Ändra nått för Att den ska Säga Så, och självklart Säger den Inte vad som är felet utan jag ska försöka lista ut det själv. Helt värdelöst, vet inte vad ja ska Göra. Någon som är bra på hemsidor som kan Hjälpa mig? Vet inte vad jag gör för fel.


Det mystiska paketet!


Och nu till det mystiska paketet. Ringde upp tanten på posten idag igen för att få reda på vart paketet kom ifrån och det kom från Tele2, och funderade på vad som kunde vara i paketet så jag frågade henne. Hon kunde ju självklart inte kolla vad som fanns i eftersom hon inte hade paketet där men hon antog att det var en box till lägenheten som jag skulle flyttat in i, eftersom många andra får det. Så jag sa att jag inte behövde paketet så de får helt enkelt skicka tillbaka den till avsändaren. Och det var slutet på berättelsen om det mystiska paketet.



Den omtalade kjolen ;)

 

Här är den omtalade kjolen jag har pratat om. Den har äntligen kommit och är hur fin som helst :)
Kjolen kommer från stylebystars.com


???...

Idag får ni reda på vad som finns i mitt mystiska paket.. Spännande :)


LÄS BLOGGEN!

Ni måste bara läsa inlägget "alla vill ha oss" på Fias blogg. Där får ni reda på gamla tider som Jag och Fia har haft, och tro mig, ni kommer SKRATTA..

Http://sofielholm.blogg.se





Mitt mystiska paket!

Fick ett samtal från posten idag igen angåede mitt paket. Det skulle kosta mig 150 kr i frakt att få hem det till mig och jag undrar hur det kan väga så mycket eftersom jag bara har beställt en kjol. Sen fick jag ett samtal från pappa där han sa att jag hade fått ett paket och jag bad honom öppna det. Och vad låg där i om inte min kjol.
Så nu e bara frågan, vad är det för paket som finns nere i Jönköping? Jag har inte beställt något mer än kjolen vad jag vet. Så vad är det i mitt mysitiska paket, eller försöker hon bara blåsa mig?
Ska ringa dit ner imorgon och fråga vad den innehåller eller i allafall fråga vart paketet kommer ifrån. Håll er uppdaterade för imorgon får även ni reda på svaret om vad som är i det mystiska paketet.


Smarrigt!



Såhär blev resultatet av mitt hemmagjorda bröd. Mumsigt va?


Hem till Stockholm

Ja då var det Måndag igen och idag bär jag iväg hem till Stockholm igen. Men innan jag åker hem så ska jag nog gå och kolla på skor i centrumet som inte ligger så lång ifrån lägenheten. Kanske kommer hem med ett par stövlar ;) Ska nog även baka lite bröd till min sötnos eftersom han var hemskt sugen på hembakat bröd igår kväll. Så det får bli en liten överraskning till honom när han kommer hem från skolan.


Trött!

Är grymt trött idag, har träningsvärk i ben och rumpa efter squashpasset igår. Idag lär det inte hända så mycket, kommer nog sitta hemm hela dagen och kolla på tv eller något liknande. Har ingen ork att göra någonting annat, känner mig nästan bakis fast jag inte var ute igår. De kan bli så ibland men det är bara att ta en chilldag så blir det nog bättre imorgon.

Shopping

Idag vart det lite shopping. Kom hem med en tröja, ett skärp, en mascara och sminkborstar. skulle bli ett par skor också men kunde inte bestämma mig för vilka som var snyggast så iorgon får krippe vara smakråd åt mig så kommer förhoppningsvis hem med ett par stövlar imorgon också.

Irriterad?.. NEJ verkligen inte!

Nu fick jag svaret på varför jag varken får mitt paket eller min post. Jag är tydligen skriven hos posten i Jönköping. Jag adressändrade förut när jag bodde där nere men flyttade hem efter två veckor för att jag inte trivdes där nere och det jag skulle göra med adressändringen var helt enkelt att avbryta den och det gjorde jag. Därefter ringde jag till skatteverket för att se hur det gick med adressen och så och då var jag skriven i Tumba där jag alltid har bott så tänkte inte mer på de. Sen fick min syster ett samtal imorse om att jag har massa post nere i Jönköping och att mitt paket ligger där, så jag ringde upp dem och frågade om de kunde skicka upp den till mig, och det kunde dem. Allt utom paketet för man kan tydligen inte skicka upp paket för då kostar det med frakt och allt. Så jag måste tydligen komma ner och hämta paketet i Jönköping för jag åker ju verkligen dit varje dag och hämtar paket med lycka. Vafan, varför kan man skicka upp posten men inte paketet? så jävla idiotiskt. Hon kunde göra ett undantag och skicka upp paketet men då skulle jag få betala frakt och det har jag inget emot igentligen, bara att jag beställde min kjol fraktfitt och tyckte att det skulle vara skönt att slippa betala frakt. Men nu får jag lik förbannat betala den ändå och dessutom mer än vad den igentligen skulle kostat om det inte var fraktfritt. Så nu ska jag skicka ner ett litet kuvert med pengar till posten i Jönköping för att de sedan ska kunna skicka upp mitt paket. Har redan väntat på paketet i två veckor och kommer säkert få vänta på paketet i yttligare två veckor bara för att FOLK inte kan sköta deras jobb.
Just nu är jag jävligt förbannad och jävligt irriterad.

I´m back

Back in Linköping. Tog en evighet hit, tog med min mammas minidata så att jag skulle ha någonting att göra på bussen, bl.a. blogga, men efter ca en halvtimme dog internet så det gjorde ju ingen nytta. Läste min bok istället, L.A. Candy av Lauren Conrad, den är en grymt bra engelsk bok. Rekomenderar den verkligen.
När jag väl kom till Linköping mötte min sötnos mig på vägen och så promenerade vi hem. Det märks verkligen att det börjar bli höst, Mörka och kalla kvällar. USCH gillar det inte. Vill ha sol och värme, längtar redan tillbaka till sommaren.

Tick Tack

Sitter och väntar på att tiden på hårfärgen ska gå ut. Håller på att göra blonda slingor, tyckte det var dags eftersom min utväxt var enorm. Hoppas på ett bra resultat men det brukar det bli så är inte så orolig.
Det är så lång väntan på att färgen ska verka (45 min), det finns ju en 10 min hårfärg men vågar inte testa den.  Från 45 minuters verkningtid till 10 minuter. Det verkar lite osäkert så jag håller mig till den längre, för den vet jag funkar.

Fullt upp

Har inte hunnit blogga så mycket idag. Gick upp runt nio imorse och tog det rätt lugnt innan jag skulle börja jobba. Gjorde en matlåda som blev en pastasallad med köttbullar. Efter det bar jag iväg till jobbet, Cyklade dit vilket var hur jobbigt som helst. Det sluttar upp och nerför hela vägen, aldrig någon plan väg, det var hur jobbigt som helst. Och för alla som inte vet så är min kondis inte den bästa och det gjorde det inte lättare med pappas cykel som är trög som fan. Bromsarna tar emot vid hjulen så det blir en aning trögare än vanligt.
Aja jobbade från 12-21 idag och nu är jag helt slut. Ska upp tidigt imorgon och jobba från 9-15, kommer hem tidigare imorgon så det är skönt. Hoppas även på att jag ska få min kjol imorgon som jag beställde från Stylebystars i förra veckan. Den är en aning försenad så är lite missnöjd med posten nu faktist.

Måndag :/

Sitter hemma och har tråkigt, som vanligt. Ska återgå till mitt gamla jobb imorgon så får iallafall någnting att göra imorgon.
Kvällens tv-schema ser ut som sådan

20.00   Sveriges fulaste hem
21.00   Svenska Hollywoodfruar
21.55   Roast på Berns

Efter det får vi se vad tv:n erbjuder. Ser fram emot de två första programmen. Älskar inredningsprogram och Simon och Thomas är en av mina favorit designer, ibland har de skumma idéer men det slutar alltid med att det ser oerhört bra och stilrent ut. Svenska Hollywood fruar ska bli kul att se också, vill mest se det för att jag vet att jag kommer skratta av hur tragiska de igentligen är. Kanske beror på att man är lite avundsjuk på att de lever lyxlivet i Hollywood och kan få allt de pekar på. Det ska iallafall bli kul att se.

BTW älskar Gossip Girl. Serien har fått mig på fall, blir bara mer och mer insatt i den, vill inte missa ett enda program (vilket jag kommer göra imorgon då jag jobbar). Just nu är den väldigt spännande och den slutar alltid i ett mysterium.

XOXO ;)

Slappis?

Snart ska krippe åka tillbaka till Linköping igen :( kan inte bli tråkigare. Håller på att laga mat till mig och min syster och hoppas på att den blir klar snart för jag är vrålhungrig. Har inte ätit sen frukost.
Helgen har vart hur skön som helst. Var ute i fredags med närmaste kompisarna. I lördags var det filmkväll hemma hos mig, på tv:n visades En shopaholics bekännelser till killarnas förträt. Men de skrattade någon gång ibland så de var nog inte fullkomligt uttråkade. Efter filmen fick jag ett stort sug av att shoppa och det suget är fortfarande kvar. Men ska inte göra av med några pengar så får hålla mig ett tag till.
Idag har jag och pojken inte gjort någonting alls. Det har varit skönt men man blir rätt seg att att inte göra någonting. Medan han kollade på Formel1 så satt jag framför datorn och fönstershoppade lite :P

Nu ska jag återgå till mitt matlagande och hoppas att maten smakar bra

Puss och kram


Modeassistent

Skulle det inte vara hur kul som helst och jobba som modeassistent och på så vis komma in i modebranschen?
Har alltid tyckt det varit roligt med mode och älskar att shoppa men har aldrig riktigt tänkt tanken att börja jobba i den branschen. Jag är inte en sådan som följer modet till punkt och pricka men skulle jätte gärna vilja jobba inom det området. Jag vet att det krävs mycket jobb men är inte det en del av arbetslivet. Om man vill komma någon vart i livet så måste man kämpa. Så för tillfället försöker jag ta reda på hur man utbildar sig till modeassistent och hoppas få arbeta i den branschen inom en snar framtid.

Catch you later ;)

Jobb?

Varför är det så himla svårt att få ett jobb. Det kan ju inte bara bero på lågkonjukturen även fast den har en stor del i det hela att göra. Jag söker minst 5 jobb om dan och tror ni jag får nått.. NEJ!
Det hela handlar om kontakter vilket man inte har som 19 åring och om man har det så har man jävligt tur.
Jag kan fatta att det är många som söker men man kan väl ialla fall skicka ett mejl där det står att man inte fått jobbet istället för att man ska ha förhoppningar. För de är dem jag lever för, för tillfället.
De enda jobben som finns nu är typ bara telemarketing, och det låter ju jättekul.. eller inte.. vet hur mycket jag hatar när de ringer hem till mig och ska försöka sälja nått..

Aja ska väl fortsätta leta jobb nu, man måste väl få nått nångång.


Kan man bli gladare

Iår fyller audi 100 år fick jag veta och de hade en utställning av en massa bilar i Linköping som jag och Krippe var och kollade på. Grymt snygga bilar måste jag säga. Vistelsen där slutade med att vi provkörde nya Audi TT och för att få köra den kom krippe på en vitlögn som löd " tänkte höra om man får provköra nya audi TT för pappa tänkte kanske köpa en sådan till mamma och han ville att jag skulle testa den lite om den är rätt för henne" Kanske inte riktigt rätta orden men det var ungefär så han sa ;). Är man inte gullig eller. Vi fick provköra den i alla fall och den var grymt bra och tyst, älskar man inte bilar som är tysta?



 

Kan man bli mycket gladare än vad denna mannen är?

Drömmer mig bort

Jag och Krippe har länge pratat om att åka och hälsa på hans syrra i Los Angeles och nu har vi bestämt att det ska bli av till sommaren. Måste bara hitta ett jobb först för att kunna betala resan som kommer att kosta upp emot 8000 :- t/r sen krävs det även fickpengar.
Vi planerar att flyga till New york först och stanna där i några dagar för att uppleva staden, därefter ska vi ta ett inrikesflyg till LA där vi kommer stanna några veckor. Eftersom New York ligger på ena sidan av landet och LA ligger på den andra sidan av landet så kommer det ta några timmar att flyga från NY till LA trots att vi bara flyger inrikes.
Jag har länge velat åka till USA och längtar verkligen tills vi bokar resan och flyger iväg. Det är långt kvar tills det blir sommar igen men man får väl drömma sig bort lite ;)


   Los angeles flygplats, grym arkitektur ;)

Hur svårt kan det vara?

Sitter och försöker fixa utseendet med min blogg men det går inge vidare. Det är ca 3 år sedan jag hade webbdesign och typ ingenting sitter kvar trots att jag fick högsta betyg i det. Då var det enkelt men nu när man ska på det igen så fungerar ingenting. Måste fräsha upp minnet lite och sedan försöka igen. Hoppas det går bra denna gång :/

Squash is my thing

Spelade squash idag med pojken min och har kommit på hur j***a kul det är att spela squash. Det låter ur tråkigt, man är två personer och skjuter en boll mot en vägg och bollen mnåste komma över vissa sträck. Men det är verkligen hur kul som helst, och det är dessutom väldigt anstängande och jobbigt. Har inte tränat på ett år nu så min kondition är nästan nere på 0, så jag såg mer eller mindre ut som en vattenpöl. Kommer knappt ihåg sist jag tränade då jag tyckte det var riktigt kul och när saker och ting är roligt så får man mer motivation till det. Så nu mera kommer jag hänga i squash hallen.

  

redan proffs ;)

Mitt uppe i tråkigheterna

Sitter hemma hos min kära pojkvän i Linköping i väntar på att han ska komma hem från skolan, vilket han gör vilken minut som helst.
Under tiden kan jag förklara en sak som jag kom på bara för någon dag sen. I och med att jag inte har jobb eller skola så gör jag inte mycket mer om dagarna än att kolla på tv. Jag kollar på program efter program och kom på att två av mina mest sedda program är rätt lika varandra. Eller lika och lika, de är nästan identiska.
programen jag pratar om är Vänner och How I Met You Mother. Ni kommer hålla med mig efter ni har läst detta.

Båda
har ett par (V : Chandler och Monica  H : Marshall och Lily)
Båda har ett on-and-off par (V : Ross och Rachel  H : Ted och Robin)
Båda har en person som har one-night-stand hela tiden (V : Joey  H : Barney)
Båda hänger konstant på ett och samma ställe (V : Café  H : Bar) 
På deras hängaställe sitter det på samma plats hela tiden (V : Soffan  H : Båset)

Detta är typ helheten av vad de båda serierna handlar om, så de är rätt identiska.
Så ni kanske förstår att jag har rätt tråkigt när jag inte har någonting att göra :P


Dags för att blogga!

Nu har jag äntligen bestämt mig för att börja blogga, efter en lååång betänketid.
Men jag tänkte, eftersom jag inte går i skolan, eller jobbar så varför inte börja blogga. Ha det lite som ett tidsfördriv för att ha någonting att göra om dagarna då jag vanligtvis inte gör NÅGONTING.
SO HERE I AM


RSS 2.0